Cikk: Earthyandy
Nemsokára itt az Anyák Napja, az év azon eseménye, amikor az édesanyámra és mindarra a dologra gondolok, amit értem tett. Egy erős nő, akinek elég türelme és szeretete volt, hogy felneveljen 7 gyermeket. Szeretem őt és hálás vagyok érte minden egyes nap. Csak remélem, hogy olyan jó anya vagyok a gyermekeimnek, mint ő nekem.

Erre az Anyák Napjára egy bulis recepttel készültem, amit még akkor készítettem el sokszor, amikor Shem-mel friss házasok voltunk. Fantasztikusan finom és nagyon egyszerű!
AVOKÁDÓ LEVES KESUDIÓVAL ÉS KORIANDERREL 4 főre
2 érett avokádó
1 evőkanál fokhagyma
3 csésze zöldségleves
2 dl kókusztej
3 evőkanál citrom vagy limelé
1 csésze friss koriander
1/2 vöröshagyma
só és chili izlés szerint
1 teáskanál olivaolaj
A vöröshagymát vágd apróra és kis olivaolajon pirítsd aranybarnára kb. 5 perc alatt. Add hozzá a fokhagymát is és süsd őket össze további 5 perc alatt. Add hozzá a zöldséglét és forrald össze 2-3 percig.
Turmixold össze az avokádókat a citrom/limelével, korianderrel, kókusztejjel, sóval, chilivel és a sült zöldséges hagymákkal.
Voilá, kész is a mestermű.
Tálald hidegen vagy langyosan, ahogy jobban esik.

KESUTEJFÖL
1 csésze főtt kesudió
1/4 csésze koriander
1 evőkanál fokhagyma
1 és 1/2 evőkanál almaecet
1 evőkanál víz
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
Főzd a kesudiót 5 perc alatt puhára, majd turmixold össze az összes összetevőt, amíg krémes állagot nem kapsz. Egy kalállal tálalj a leveshez.
Enjoy!
Jelölj minket a képeken @kokusztal , és a mégkülönlegesebb kinézet érdekében tálald kókusztálban
Képek és szöveg: www.earthyandy.com